7 oktober 2017
16:00

Syrianska IF Kerburan

Referat: Karlslunds IF HFK - Syrianska IF Kerburan

Karlslund jagade målskillnad på serieledande BK Forward då man idag mötte tabelljumbon Syrianska IF Kerburan i säsongens sista hemmamatch i Division 2 Norra Svealand. Det märktes då ett tokoffensivt hemmalag satte full fart direkt och när matchen var slut stod det hela 16-0 på resultattavlan! Dock gick många av våra tankar till den spelare i bortalaget som föll ihop efter att ha täckt ett skott med bröstet. Spelaren fick föras till sjukhus med ambulans och våra tankar går givetvis till honom och hoppas att han är okej.

Karlslund startar matchen i ett ursinnigt tempo och har flera bra målchanser innan målen börjar trilla in i jämnt takt. I den 8:e minuten är det Sebastian Bichler Bergenheim som gör matchens första mål och sedan rullar det på. Signifikativt för hela matchen är då "Bich" efter sitt mål, springer snabbt och hämtar bollen i mål, tar med sig den till mittcirkeln, lägger bollen på mittpunkten och väntar otåligt tillsammans med resten av sina medspelare på att domaren ska blåsa igång för spel igen. Detta görs i praktik vid varje mål. Många av dagens mål är rena rama skolboksexemplen på hur man gör mål i fotboll och det hinner bli 8-0 innan domaren blåser av för halvtid.

Under den andra halvleken sker den otäcka händelsen då syrianskaspelaren faller ihop och ambulans tillkallas till Karlslund Arena. Som vår lagkapten säger till NA efter matchen, "Alla spelare var rejält skärrade. Fotbollen sätts i perspektiv när något sådant händer. Allt annat blir liksom oviktigt".

Matchen spelades klart och Karlslund vinner med hela 16-0 vilket inte kan vara annat än en rekordkross både för klubben och i Division 2 överlag.

Förutom ett självmål från gästerna blev dagens KIF-målskyttar Adam Molin med sex mål, Christer Lipovac med tre mål och Sebastian Bichler Bergenheim, Gabriel Kopkin, Ibrahim Habib, Laurie Bell, Carl Grundel och Linus Engvall med ett mål var.